diumenge, 12 de febrer del 2012

Entrecuix

 publicat a cugat.cat divendres 10 de febrer

Dilluns passat vam tenir l'honor de rebre el MHP (Molt Honorable President) Artur Mas a la nostra ciutat. Com a mostra de malestar i disconformitat amb la política neoliberal del govern de la Generalitat i les seves continues retallades, vaig optar per no assistir al Sant Cugat Tribuna, tot i el suculent àpat que -sospito- va ser servit als comensals.
Per saber què va dir l'MHP a l'acte, doncs, he hagut de fer una ullada als mitjans de comunicació., i n'he extret el següent:

-El President va dir que el govern donarà suport a una reforma que faci el mercat laboral “més àgil i flexible”. Vaja, que a la reforma laboral retrògrada que es va aprovar el 2010 li afegiran alguns retocs més per tal que els grans empresaris puguin fer el que els surti de l'entrecuix i els treballadors i treballadores hagin de callar sinó volen anar a la cua de l'INEM.

-També se'ns va dir que corregir el dèficit públic és quelcom molt dur però que “aquestes són les regles del joc a Europa i Catalunya continuarà sent capdavantera”. Que traduït al català vol dir que la senyora Merkel i els seus coleguis de l'FMI ens tenen tan agafats per l'entrecuix que no tenim cap altra opció que fer allò que ens mana.

-I com ja podíem endevinar sense ser massa espavilats, se'ns va comentar que l'austeritat continuarà al llarg del 2012. Vaja, que ens retallaran fins i tot els pèls de l'entrecuix.

Com podeu veure, tan sols hi ha una cosa divertida en tot plegat: la paraula entrecuix, punt comú del missatge subjacent dels tres titulars. Perquè després diguin que els de la CUP estem en contra de tot, que som uns aixafaguitarres i que no sabem trobar el cantó positiu de les coses.

Si no fos per aquesta paraula, versió educada i políticament correcta d'una altra que té 7 lletres, més divertida -però més grollera- i que acaba en “llons”, el contingut del discurs seria per apretar a córrer  i marxar a qualsevol altre lloc. Menys a Grècia, és clar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada