dilluns, 26 de gener del 2015

L'ajuntament multa, la JNC assenyala i els Mossos actuen

Infinita vergonya en 3 actes

1.
Fa un parell de mesos el Departament de Salut feia públic l'informe “Efectes de la Crisi econòmica en la salut de la població de Catalunya”, on, a part de constatar que el 2012 l'esperança de vida dels i les catalanes va començar a disminuir després d'anys de créixer, que la mortaldat general i infantil augmenta o que els hàbits tòxics creixen, especialment en aturats de llarga durada i  entre els sectors socials més desafavorits, ens deia que entre el 2007 i el 2013 havien tingut lloc 79.043 desnonaments a Catalunya. 43 al dia el darrer any. Dels desnonats, un 70% estaven a l'atur i un altre 70% tenia serioses dificultats per satisfer les necessitats bàsiques (alimentació, aigua, electricitat...)

I en aquest context arriba la tardor a Sant Cugat i la PAH de Rubí decideix acampar davant l'oficina de Catalunya Caixa al Carrer Villà per demanar la dació en pagament per una vintena de famílies de la ciutat veïna. Catalunya Caixa es tanca en banda i rebutja dialogar, entre altres coses perquè s'ha venut les hipoteques a Blackstone, un dels pitjors fons voltor que coneixem. Així les coses: Catalunya Caixa rescatada amb diners públics (14.000 milions), els responsables del major saqueig  patrimonial i financer a casa nostra a casa seva fent gintònics tranquil·lament a casa seva i la gent que no pot pagar la hipoteca que va contractar amb aquesta entitat, a punt de quedar-se sense sostre.

2.
L'ajuntament de Sant Cugat se'n desentén, argüint que no hi ha casos que afectin a santcugantencs. Després de més de 40 dies d'acampada, sense haver fet cap pronunciament en suport als acampats (que no és un conflicte entre iguals, carai, que és entre uns lladres i uns que reclamen un dret tan bàsic com tenir un sostre!) l'ajuntament opta per multar 5 dels protestants a 375 per barba per ocupació de la via pública sense permís. Multes que no podran pagar i que no faran més que empitjorar la situació. Davant el silenci de l'equip de govern, la JNC s'erigeix en portaveu oficiós amb un comunicat repugnant que demana a la PAH que aixequi l'acampada perquè aquesta “tenia certa legitimitat com a protesta puntual i en un temps determinat i no ocupant la via pública de tots durant tant temps" i dóna suport a les accions legals -a les multes, vaja- que s'estan duent a terme. Serem suaus i direm que les nois i noies de la JNC pateixen una manca d'empatia i sensibilitat alarmant.

3.
Amb la situació enquistada i sense possibilitat d'albirar una sortida a tot plegat, la PAH de Rubí ocupa l'oficina de Catalunya Caixa de la Rambla del Celler el matí de dilluns. I malgrat que un procés de mediació arrenca el compromís que els Mossos desallotjaran sense violència, el cert és que, amb nocturnitat i celeritat la unitat ARRO dels Mossos actua amb violència desmesurada contra els membres de la PAH i les desenes de persones que som allà per donar suport a les seves reivindicacions. Plouen hòsties i ni els periodistes que cobreixen els fets se'n salven. El resultat? Dits trencats, contractures, contusions i gent atesa a l'Hospital de Sabadell i al CAP.

Res és casual. Tampoc el desallotjament violent de dilluns, que és la culminació de l'actitud negligent del govern amb la PAH. I aquest és el sistema que tenim: els responsables del frau de CX (un forat de 11.6 milions!) impunes. El rescat el paguem entre tots, i els damnificats, que corren el risc de quedar-se sense sostre, desallotjats violentament per uns funcionaris públics que també paguem entre tots però que sistemàticament es dediquen a protegir els interessos dels poderosos. Cornuts i pagar el beure no, el que ve després.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada