dijous, 2 de desembre del 2010

Gràcies Xavier Martorell!

Com a homenatge a les càmeres de videovigilància (13) que a partir d'ara vetllaran per la nostra llibertat i al regidor de seguretat Xavier Martorell (guardó botifler de l'any 2008), recupero la columna que vaig escriure al diari de l'Ateneu en ple debat sobre el tema. Adjunto, a més a més, la ubicació de les càmeres, per si de cas algú vol cometre algun delicte.

  
La columna 
A 13.846 euros la càmera

Una gran decisió
Com que no sóc un malpensat ni un esquerranós de massa barba i dutxa escassa, estic completament d'acord amb la implantació de les càmeres de videovigilància.
Confio en el regidor de Seguretat Ciutadana i en els criteris esotèrics i/o metafísics que l'hauran dut a decidir que la millor manera d'emprar els diners del Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local és instal·lar 13 càmeres de videovigilància al centre de la nostra ciutat. De la mateixa manera, no crec en absolut que la seva -diguem-ne debilitat- per la seguretat ( treballava en una empresa del sector, es va encarregar del desplegament dels Mossos i oferia classes a l'escola de policies...) hagi influït de cap de les maneres en aquesta decisió. Després d'una ràpida i senzilla operació, veig que cada càmera costarà 13.846 euros. Més de 2 quilos de les antigues pessetes. Una ganga, vaja.
Ens sobren els calers
Clar que sí. En una ciutat on no hi ha problemes d'ocupació -tothom sap que la majoria de treballadors de la Delphi són de Rubí- ni de sostenibilitat local, la millor manera de gastar els 180.000 euros és fent-ho en càmeres. Tot i això, caldrà adequar el nomenclàtor dels carrers per tal de reflectir aquest nou clima de tranquil·litat, on ja no haurem de patir perquè cap immigrant, ionqui o prostituta ens robi la cartera a altes hores de la matinada en ple carrer Santa Maria. Propostes? Carrer de la Llibertat duradora, Justícia Infinita, Seguretat perenne i, en homenatge a la llibertat d'expressió i contra quatre intolerants que no representen a ningú, carrer d'en Jordi Casas.
No m'agrada que em fotografiin la titola
No obstant això, i encara que sigui per practicar el noble esport de dur la contrària, hi ha una cosa que m'inquieta en tot aquest assumpte de les càmeres: no m'agrada que em fotografiin la titola. M'explicaré: Posem per cas que a les 3 o 4 de la matinada tens ganes de miccionar i et trobes al centre de la ciutat. Les ganes apreten i no hi ha res obert (ai quina tranquil·litat), així que acabes optant per la opció de calmar les teves necessitats fisiològiques, en un lloc que no és el més adequat, abans de rebentar. Les càmeres t'inmortalitzaran i, tal i com està el món, segur que les imatges acaben en facebooks, youtubes i APM's varis. Pensem-hi.
(publicada el 4 de març de 2010)


  i les 13 escollides (sigueu cívics i cíviques!)
1- Pl. Lluis Millet
2- Pl. Lluis Millet cantó C/Valldoreix
3- C/Valldoreix-C/Doctor Murillo
4- C/Valldoreix-C/Sant Antoni
5- C/Valldoreix-C/Roselló
6- C/Santa Maria-C/Torrent de la Bomba
7- C/Santa Maria-C/Xerric
8- Pl. Quatre Cantons-C/Santiago Rossinyol 1
9- Pl. Quatre Cantons-C/Santiago Rossinyol 2
10- C/Santiago Rossinyol entre Carme i Gorina
11- Pl. Octavià cantó C/Santiago Rossinyol
12- Pl. Octavià cantó Pl. Augusta
13- Pl. Sant Pere cantó C/Major



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada