dijous, 9 de desembre del 2010

Living la vida loca: Misèries de la policia santcugatenca

A Sant Cugat, amb el tema de la policia i la seguretat estem curats d'espants. La policia local ha sigut notícia constant als mitjans per diversos temes: baralles d'agents a la porta de discoteques, policies intocables, un que pagava la gasolina del seu cotxe particular amb la targeta del cos, un altre acusat d'apropiar-se de part de la recaptació de la loteria de Nadal, etc. No en va, la majoria de queixes rebudes el 2009 pel Síndic de Greuges feien referència a actuacions inadequades del cos (fins a 156 reclamacions)

El regidor de Seguretat Xavier Martorell no és una persona precisament dialogant, i el seu despotisme i xuleria arriben fins a límits insospitats. A Barraques de fa tres anys, alguns agents van detenir dos joves que van acabar condemnats a 6 mesos de presó. Martorell sabia perfectament el motiu pel qual havien estat detinguts els joves i que no havien participat en els aldarulls i agressions que se'ls hi atribuïen. No obstant això, va preferir defensar els seus homes, mentir i deixar que els dos nois carreguessin amb el mort.
En el tema de les càmeres, la transparència i les explicacions han brillat per la seva absència. En el ple en què es debatia sobre el tema, es va tancar en banda i es va limitar a titllar de demagogs els que demanaven explicacions o, com a mínim, veure els informes sobre la necessitat de la instal·lació.

I per si no en teníem prou, ara són notícia els Mossos de la ciutat. Segons les primeres informacions, com a mínim un agent, un tal Molina, hauria passat informació a un narcotraficant. Pel què sembla, mentre el narco deixava el cotxe a una altra agent perquè fes una volteta (que n'aprenguin!), ell i l'amic Molina entraven a la zona reservada de la comissaria per realitzar unes consultes a la base de dades de la policia. En fi, tot un exemple de sacrifici, treball i proximitat per a la ciutadania. A favor seu només podem dir que, almenys, no ho va fer a canvi d'una playstation com el seu colega subinspector de Vilanova... (http://ves.cat/aomR)

Esperant amb candeletes noves revelacions encara més sucoses, adjunto la transcripció d'una conversa telefònica en què es poden veure les sanes aficions l'agent implicat. 


2 comentaris:

  1. si et sembla be et linko al meu blog, m'agrada tenir present opinadors polítics de diverses tendències, totes de tradició democràtica i catalaniestes, és clar !!!

    ResponElimina